Cursus TEKENEN EN SCHILDEREN

Als beginner leert u hoe u een schilderstuk opzet en uitwerkt, er is aandacht voor o.a. de ondertekening, onder schildering, perspectief en kleuren mengen. De eerste les maakt u een ontwerp d.m.v. Voorbereidende schetsen met potlood of houtskool om gevoel te krijgen voor afmetingen en verhoudingen van wat u in de volgende lessen gaat schilderen. Doel van deze lessen is om met deze technieken zelfstandig een schilderij op te kunnen zetten. Deze les krijgt u ook advies over de aanschaf van olie en/of acrylverf en overige materialen (kwasten e.d.), om goed voorbereid aan de slag te kunnen.Voor gevorderden gaan we wat dieper in op de verschillende technieken zoals behandeld bij de beginners, er kunnen zijdelings opdrachten worden gegeven voor meer verdieping in een techniek of stroming. Er kan naar een opdracht gewerkt worden maar begeleiding bij eigen werk is ook mogelijk, daarbij wordt er extra aandacht besteed aan de keuze van het onderwerp, waarom wel of juist niet.

Cursus SPEKSTEEN BEWERKEN

Een grove steen bewerken zodat geleidelijk een mooi afgewerkt beeld ontstaat: dat leer je op de Werkplaats Speksteen Bewerken. Je leert je te laten leiden door de vorm van de steen. Het beeld zit er al in, je hoeft het alleen nog maar tevoorschijn te ‘toveren’. We werken met rasp, vijl en schuurpapier aan speksteen: een zachte steensoort die het makkelijk maakt om met beeldhouwen te starten. De Werkplaats staat open voor beginners en gevorderden. Het is de bedoeling dat je zelf een steen aanschaft in overleg met de docent.

Cursus “Vrij schilderen”

Je leert een schilderij vanaf het eerste begin op te bouwen. Alles wat je nodig hebt wordt behandeld zoals: materiaalgebruik, compositie, perspectief, kleuren, vormen en lijnen.

Cursus “Schilderen met Olieverf”

Het accent van deze cursus ligt op het leren omgaan met olieverf (op waterbasis), en het individueel leren schilderen van een eigen gekozen onderwerp, belangrijk daarbij is dat het onderwerp je interesseert. Maar werken vanuit een opdracht van de docent kan natuurlijk ook.

In de les worden het gebruik van de volgende materialen uitgelegd:

-ondergrond
-verf
-mediums
-kwasten
-vernissen

Vanaf de basis worden verschillende technieken en werkwijzen uitgelegd.

De cursus is voor zowel beginners als gevorderden.